
Minute Steak a jeho variace – rychlé a jednoduché recepty
Tento výběr receptů představuje využití minute steaku, vynikajícího řezu hovězího masa, který se rychle připravuje a nabízí široké možnosti podávání.
Minute Steak
Postup:
Maso se lehce osolí, ideálně kvalitní mořskou solí (například solí Maldon), a umístí se na rozpálenou pánev, do které byla předem přidána lžička oleje. Steak se krátce osmaží z obou stran, poté se přenese na talíř nebo prkénko a nechá se odpočinout asi 2 minuty. Nakonec se dochutí špetkou čerstvě mletého černého pepře.
Minute Steak Sendvič
Postup:
Kroužky cibule se nejprve osmahnou v oleji na pánvi do zlatavé barvy. Poté se připravený minute steak, jak je popsáno výše, spojí s opečenou cibulí a vloží se do rozpůlené housky. Následně se přidá plátek kvalitního sýra – ideální volbou je cheddar, případně Emmental. Sendvič se krátce vloží pod horký gril nebo do předehřáté trouby, dokud se sýr mírně nerozpustí, a nakonec se dochutí čerstvě mletým pepřem.
Rolované plátky s dvojitým využitím (Bracciole)
Postup:
Minute steak se lze využít také jiným způsobem – stočit jej a naplnit oblíbenou náplní. Stočené plátky se poté pomalu dusí v rajčatové omáčce (passata), čímž se získá nejen lahodné maso pro oběd či večeři, ale zároveň i vynikající těstovinová omáčka.
Pro přípravu omáčky se na pánvi osmahnou cibule, mrkev a kousky celerových stonků se solí a pepřem, poté se přilijí konzervovaná rajčata nebo se použijí nasekaná čerstvá rajčata. Omáčka se nechá dusit asi 20 minut a ideálně se před přidáním masa rozmixuje ručním mixérem do hladka.
Dobrou chuť!