
Pečené morkové kosti s bylinkami – jednoduchý recept
Tento recept představuje zdravou a lahodnou pochoutku, kdy se morkové kosti připravují v troubě spolu s čerstvými bylinkami. Výsledkem je aromatický předkrm, který se skvěle hodí k čerstvé bagetě nebo toastu.
Suroviny:
- 4–6 morkových kostí
- Sůl dle chuti
- Černý pepř dle chuti
- Čerstvé bylinky (například rozmarýn nebo tymián)
- Bageta nebo toast
Postup:
- Trouba se předehřeje na 218 °C (425°F).
- Morkové kosti se umístí do zapékací mísy nebo litinové pánve. Poté se kosti dochutí solí a černým pepřem a posypou se vybranými čerstvými bylinkami.
- Kosti se pečou 15–20 minut, dokud morek nezměkne a nezíská zlatavě hnědou barvu.
- Po vyjmutí z trouby se kosti nechají několik minut mírně vychladnout.
- Hotový pokrm se podává horký, nejlépe s čerstvými plátky bagety nebo toastu, na které se dřeň rovnoměrně rozetře. Pro výraznější chuť lze do zapékací mísy přidat také česnek nebo šalotky.
- Pro intenzivnější chuť je možné kosti před pečením několik hodin namočit ve studené vodě, čímž se odstraní přebytečná krev a nečistoty.
Při vyjímání kostí z trouby je třeba dbát zvýšené opatrnosti, neboť budou velmi horké.
Naše morkové kosti si můžete objednat přímo tady: