Pečené morkové kosti s bylinkami – jednoduchý recept

Pečené morkové kosti s bylinkami – jednoduchý recept

Tento recept představuje zdravou a lahodnou pochoutku, kdy se morkové kosti připravují v troubě spolu s čerstvými bylinkami. Výsledkem je aromatický předkrm, který se skvěle hodí k čerstvé bagetě nebo toastu.

 

Suroviny:

  • 4–6 morkových kostí
  • Sůl dle chuti
  • Černý pepř dle chuti
  • Čerstvé bylinky (například rozmarýn nebo tymián)
  • Bageta nebo toast

 

Postup:

  1. Trouba se předehřeje na 218 °C (425°F).
  2. Morkové kosti se umístí do zapékací mísy nebo litinové pánve. Poté se kosti dochutí solí a černým pepřem a posypou se vybranými čerstvými bylinkami.
  3. Kosti se pečou 15–20 minut, dokud morek nezměkne a nezíská zlatavě hnědou barvu.
  4. Po vyjmutí z trouby se kosti nechají několik minut mírně vychladnout.
  5. Hotový pokrm se podává horký, nejlépe s čerstvými plátky bagety nebo toastu, na které se dřeň rovnoměrně rozetře. Pro výraznější chuť lze do zapékací mísy přidat také česnek nebo šalotky.
  6. Pro intenzivnější chuť je možné kosti před pečením několik hodin namočit ve studené vodě, čímž se odstraní přebytečná krev a nečistoty.

 

Při vyjímání kostí z trouby je třeba dbát zvýšené opatrnosti, neboť budou velmi horké.

 

Naše morkové kosti si můžete objednat přímo tady:

Zpět na seznam